Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Skrold Antikvariat

Debatemner

Nyeste emne
Ingen emner oprettet
Mest aktive emner
Ingen emner oprettet

Valkyrie broche

Brochen der er unik, meget velbevaret og fornemt danefæ, er fundet med detektor på en pløjemark. Brochen forestiller en valkyrie, der i profil står med hjelm, skjold og draget sværd.
Det lykkes kun for ganske få detektorfolk at finde så fornemt danefæ så fra Vendsyssel historiske Museum: tillykke med fundet Kim.
Brochen indleveres ved først kommende lejlighed til danefæbehandling på Nationalmuseet. Hvor brochen er fundet, indleder Vendsyssel historiske Museum nu en rutinemæssig undersøgelse, så langt lodsejeren tillader det. I den praktiske del af undersøgelsen er det meningen at inddrage Slagbulen, så meget det kan lade sig gøre.
Første fase, der er indledt, er en arkivalsk undersøgelse, hvor der skabes overblik over lokale stednavne, arkæologiske registreringer osv.
Næste fase bliver en intensiv rekognoscering, med og uden detektor efter høst, for at afgrænse et eventuelt fundområde og via pløjelagsfund blive klogere på, hvad fundstedet afspejler (f.eks. boplads eller gravplads). Dernæst foretages en prøvegravning, for at få dannet et billede af det arkæologiske objekts bevaringsgrad. Herefter kan en egentlig arkæologisk udgravning komme på tale.
Brochen vil på Kulturnatten 4. juni blive fremvist på Vendsyssel historiske Museum.

Torben Nilsson

Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.03 sekunder
488,925 Unikke besøg