Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Skrold Antikvariat

Debatemner

Nyeste emne
Ingen emner oprettet
Mest aktive emner
Ingen emner oprettet

Teknik ved brug af metaldetektor

Som sagt er jeg ny indenfor metaldetektning, det er kun min anden sæson og markdetektning er temmelig nyt for mig. Jeg var med til Hellum, Kim's planlagte tur i lørdags. Jeg kunne se på deltagerne, at der var meget forskel på, hvordan man greb det an. Nu vil jeg naturligvis ikke drage nogen konklusion udfra en enkelt tur, men omvendt brænder jeg inde med en del spørgsmål, som man ikke kan 'læse' sig svaret på. Og det er også nogle gange sundt, at få en diskussion i gang. Jeg er naturligvis af den opfattelse, at alt omkring, hvordan man indstiller sin detektor og lignende, bør man selvfølgelig selv lærer sig. Men hvordan med teknikken ved marksøgning? Detekter man tilfældigt nogle baner, eller bør man gå systematisk frem? Detekter man først omkring veje og gamle træer, fordi der her har været mest aktivitet? Søger man mest i dale eller på bakker, hvis man er i tidsnød? Deler man jorden op i små bidder, eller søger man bare lidt rundt? Hvordan bør sin detektor være indstillet? All-metal/dybdesøgning/søgning efter små mønter og ligninde indstillingsmuligheder. Selvfølgelig kan man ikke sige noget generelt omkring dette og erfaring er måske det bedste svar på spørgsmålene. Jeg føler dog, at jeg gerne vil søge nogenlunde optimalt når jeg er ude, og der kunne vi måske lærer lidt af hinanden. Navnlig selvfølgelig os, uerfarne, af de meget mere erfarne, men mon ikke mange har nogle guldkorn at tilføje? Jeg læste et sted, at mange erfarne 'stav-svingere' rent faktisk gjorde det forkert, idet vinklen på hovedet ift underlaget altid bør være vandret. Indlysende, men alligevel en nem fælde, at dratte i. Nu ved jeg slet ikke om admin synes, dette emne er interessant. Altså teknikken bag at detekte, jeg ved heller ikke om ide'en kan bruges indenfor foreninforenings rammer. Men man kunne måske tænke sig et arrangement, hvor en sælger (for de gør det vel gerne gratis) demonstrere sine produkter og viser nogle tips og tricks.

Kommentarer

#1 | Saeby d. January 19 2014 08:17:00
Det kunne være fint hvis Jesper fra detektor shop kunne komme, evt. Til et træf i Himmerland. Torsdag d. 27/2 2014 kl. 19-22 på Lokalhistorisk Arkiv for den tidligere Støvring Kommune.
Adressen er Estrupvej 13 B, Øster Hornum, 9530 Støvring. Nu kan jeg selvfølgelig ikke træffe den afgørelse og det er heller ikke sikkert der er tid eller plads til det denne aften!Smile

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.05 sekunder
488,920 Unikke besøg